TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Sluoksniuotas sausainių desertas Pina Colada | La Maistas

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
100 gramų sausainių (naudojau Gaidelio kondensuoto pieno skonio)
250 gramų maskarponės sūrio
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 mililitrų kokosų pieno (tinka 18-24% riebumo)
1 skardinė konservuotų ananasų (mažesnės, pjaustytų kubeliais)
60 gramų cukraus (arba pagal skonį)
8 gramai želatinos
0.5 vieneto citrinų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Konservuotus ananasus gerai nuvarvinkite nuo sirupo.

2.
Į dubenėlį supilkite šiek tiek daugiau negu pusę kokoso pieno. Ant jo viršaus užberkite želatiną ir palikite išbrinkti 15-20 min.

3.
Sausainius sumalkite elektriniu trintuvu iki trupinių.

4.
Maskarponę sukrėskite į didesnį dubenį, suberkite cukrų ir šaukštu arba mikseriu gerai išsukite, kad maskarponė truputį suminkštėtų.

5.
Grietinėlę sumaišykite su likusiu kokoso pienu. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite (virš garų vonelės arba atsargiai mikrobangėje) ir lengvai maišydami supilkite į grietinėlę.

6.
Šį mišinį plakdami, per kelis kartus, supikite į dubenį su maskarpone. Šiek tiek paplakite ir įspauskite citrinos sultis. Plakite elektriniu plaktuvu iki kremas ims laikyti formą (tai šiek tiek užtruks, bet tikrai įvyks).

7.
Stiklinėse arba taurėse sluoksniuokite - sausainiai, kremas, konservuoti ananasai, sausainiai, kremas, konservuoti ananasai.

8.
Padėkite desertus į šaldytuvą bent porai valandų, kad sutvirtėtų.

9.
Patiekdami desertus galite pabarstyti kokoso drožlėmis.


Patarimai:

Plačiai paplitusi legenda sako, kad kokteilį „Pina Colada“ sugalvojo Puerto Rike prieš daugiau nei 200 metų gyvenęs Robert Cofresi. Ir, nors iš prigimties buvo turtingas, jis tapo piratu, kai 1800 m. valstybės galia ėmė žlugti. Apmaudu, kad originalaus jo sukurto „Pina Colada“ recepto iki šiol taip ir nepavyko rasti, tačiau šiuolaikinė šio gėrimo versija nuo 1978 m. tapo nacionaliniu Puerto Riko kokteiliu.


Iš šio ingredientų kiekio paruošite 4 sočias deserto porcijas (daugmaž 240ml stiklinės dydžio) arba 6-8 mažesnes.


Jei norite dar “pinakoladiškesnio“ skonio, į kremą plakimo pabaigoje galite įpilti šlakelį kokosų likerio ar romo.




admin · 2022-09-18 15:00 · 245 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt